Zaman içinde güneş, yerçekimi ve yaşlanmanın etkileri ile gergin, enerjik ve sağlıklı cildiniz değişime uğrayarak, yaşlı, yorgun ve kırışık bir görünüme dönüşür.  Yüz germe ameliyatları ise zamanın sizden aldıklarını geri kazanmanıza, daha genç ve sağlıklı bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

Gelişmiş ülkelerde, insan ömrü yaş ortalamasındaki artış ve refah seviyesi, yüz germe ameliyatlarının en çok tercih edilen ve uygulanan estetik ameliyatlardan biri olmasına neden olmuştur.

Cilt tipi, etnik yapı, cilt gerginliğinin derecesi, bireyin doku iyileşme hızı ve gücü ile temel kemik yapısı, yapılan ameliyatı değişik derecelerde etkileyebilmektedir ve bunların her biri ameliyat öncesinde doktorunuzla ayrıntılı olarak konuşulmalı ve değerlendirilmelidir.

Hangi Durumlarda Yüz Germe Ameliyatı Uygulanmaktadır?
Yaşlanmayla yüz ve boynun derisi gevşer, çizgiler ve kırışıklıklar oluşur, zamanla da derinleşir.  Yanaklardaki yağ dokuları aşağı doğru sarkar, yüzden boyna geçiş belirsizleşir, çenenin keskin sınırları kaybolur.  Gıdık ve çene altında doluluk nedeniyle neredeyse ikinci bir çene oluşur.  Kişi tipik olarak kendini hala genç ve enerjik hissetmesine rağmen yüzü ve boynu yorgun ve bazen üzgün bir görüntü oluşturabilir.  Yüz germe ameliyatı, özellikle boyunda da değişiklikler varsa, yaşa bağlı yüz değişikliği tedavisinde etkin kabul edilen işlemler arasındadır.

Yüz Germe Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?
Ameliyat tekniği son yirmi yıl içinde çarpıcı bir şekilde değişmiştir.  Önceleri kullanılan cilt germe teknikleri ameliyat edildiği belli, fazlasıyla gerilmiş ve doğal olmayan bir görüntü oluşturmaktaydı.  Günümüzde istenmeyen sonuçları olan teknikler yerlerini, yüz derisinde belirgin bir gerginlik oluşturmadan, doğal bir gençleştirme sağlayan, uzun süreli ve tahmin edilebilir sonuçları olan modern yüz germe tekniklerine bırakmıştır.  Yüzün farklı bölgelerini düzeltmek için değişik gençleştirme teknikleri kullanılmaktadır.  Hastanın yüz ve boyun anatomik özellikleri kadar kişisel istek ve beklentileri de bunda belirleyicidir.  Yüz germe ameliyatı ile birlikte çok sık uygulanan diğer yöntemlerden alt ve üst göz kapağı ameliyatları; alın ve kaş germe, kaldırma ameliyatları daha etkili sonuçlar almaya yardımcı olabilmektedir.  Boyundan yağ emilme işlemi de sıklıkla ameliyata eklenerek, gerilmiş yüz ile az işlem uygulanmış boynun, dengesiz görünümünün önüne geçilir.  Ciltteki kesi yerleri kulak konturları etrafında ve saçlı deri içerisine saklanacak şekilde yapılır, kulak saçla kapatılmasa bile neredeyse görünmemektedir.

Ameliyat Öncesi Hazırlıkları Nelerdir?
Ameliyat öncesi ve sonrası bakım önerileri işlemi yapan cerraha göre farklılıklar gösterebilir.  Cerrahınız sizin için en uygun ve en etkili yöntemlerin neler olduğunu, bu yöntemlerin beklentilerinizi ne derecede karşılayabileceğini,  kısa – uzun dönem sonuçlarını ve muhtemel risklerini sizinle paylaşacaktır.  Anestezi uzmanı ve hasta arasında ayrı bir değerlendirme ile seçilecek anestezi türüne göre ameliyat sonrası gelişebilecek etkiler değerlendirilir. Ameliyat öncesi ve ameliyat sürecinde referans olması için fotoğraf çekilir.

Yüz Germe Ameliyatı
Derin plan yüz germe ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır.  Ancak dileyen hastalar için uyku haline benzer derin sedasyon anestezisi de tercih edilebilir.  Boyundaki fazla yağ dokuları alınacaksa liposuction kanülünün girişi için çene altına 5-10 mm kesi yapılır.  Düzgün ve dengeli liposuction ile boynun yağ doluluğu azaltılır.  Yüz germe ameliyatında kullanılan cilt kesileri, kulak konturları etrafında ve saçların arasında saklanır. Bu kesiler sayesinde saç kaybı olmadığı gibi, saçlar istenilen stilde kullanılabilir.  Erkeklerde yüz germede kesilerin yeri, favorilerin yerini korumak için değiştirilebilir.  Sonrasında gerginlik oluşturmamak için yüz derisi yeniden şekillendirilmiş yumuşak doku üzerine dikkatlice serilir, saç çizgisi hizaya getirilir, fazla deri alınır.  İnce dikiş materyalleri kullanılarak kapatılan cilt kesileri genellikle hiç iz bırakmadan iyileşir.  Ameliyat sonrası çok baskılı olmayan yüz sargısı yapılır. Hasta ameliyat sonrası genellikle aynı gün veya ertesi gün hastaneden taburcu edilebilir.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci ve Öneriler
Ameliyattan sonraki gün dren alınır, gevşek sargı elastik bandajla değiştirilir ve bir kaç gün boyunca hastanın bunu kullanması istenir.  Kesiler 10 gün boyunca merhemle nemli tutulmalıdır.  Antibiyotik tedavisi 5 güne tamamlanmalıdır.  Normal görünmeyen kızarıklık, cerahat ve ağrı durumunda doktorla acilen temas kurulması önerilir.  Dikişler genellikle 4-7 günde alınır.  Hasta iki haftaya kadar fazla hareket etmemeli ve altı hafta boyunca fazla güneşe çıkmamalıdır.  İki hafta sonra makyaj yapılabilir ve hasta işine dönmek için yeterince iyileşmiş olur.  Hasta tamamen iyileşene kadar düzenli kontrollere devam edilir.  Üç aylık ve bir yıllık ameliyat sonrası kontrol ile erken postoperatif bakım tamamlanmış olur.

Poliklinik Lokasyonu
2. KatDoğu Blok
Poliklinikler Bölümü
Açılış Saatleri
Pazartesi - Cuma8:00 - 17:00
CumartesiKapalı
PazarKapalı

+90 (392) 444 0 535

Lokasyon