Dolgu Enjeksiyonu


Dolgu enjeksiyonları, cilt gençleştirme ve güzelleştirme için en çok tercih edilen medikal estetik girişimlerden biridir.  İlerleyen yaşla birlikte, ciltte ve cilt altı yağ dokusunda oluşan erime ve incelmeler, yüzde doku kayıplarının oluşmasına neden olmaktadır.  Ancak kaybolan hacmi ve dolgunluğu yüze geri kazandırmak ve kırışıkları azaltmak için kullanılan dolgu uygulamaları, cildin canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmektedir.

Her bölge için farklı çözümler sunan ve genellikle hyalüronik asit bazlı olan bu maddeler, yaşlanmanın en belirgin olduğu yüz için kullanılmaktadır.  Kırışıklıklar, derideki yaşlanma, yüz konturlarındaki bozukluklar dolguyla giderilmekte ve cilde daha sağlıklı bir görünüm kazandırılmaktadır.  Cilt altına uygulanan dolgu maddesi, cildin alt katmanlarına destek vermekte ve kırışığın ya da çöküklüğün içinin doldurularak görünmez olmasını sağlamaktadır.

Ağrısız ve Pratik Bir Uygulama
Ameliyat gerektirmeyen, kolay uygulanan, sonuçları hemen görülen ve ciddi yan etkileri bulunmayan dolgu uygulamaları, günümüzde yüz gençleştirmede en pratik yöntemlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.  Dolgular; geçici, yarı kalıcı ve kalıcı olmak üzere üç gruba ayrılabilir.  Bunlar arasında özellikle geçici, eriyebilen, “hyaluronik asit” içerikli dolgular, sık kullanılmaktadır.  Bunun sebebi, kalıcı dolguların belirgin yan etkilerinin olabilmesidir.  Hyaluronik asit, vücutta çok miktarda bulunan doğal bir moleküldür.  Eskiden hayvansal kaynaklı üretilirken, günümüzde yüksek teknoloji ile bakteri kaynaklı elde edildiği için alerji ve kızarıklık yapma olasılığı daha düşüktür.  1 gram hyaluronik asit, 6 litre su tutabilmektedir.  Dolgular akışkan oldukları için enjektör yardımıyla kolayca uygulanabilir.  Dolgu herhangi bir bölgeye uygulandığında o bölgeden geri alınması mümkün değildir.

Dolgu Maddeleri Uygulama Yapılacak Bölgeye Göre Değişkendir
Hyaluronik asidin değişik bölgelere ve değişen amaçlarla enjekte edilmek üzere farklı molekül büyüklüklerinde ve çapraz bağlantı miktarlarda olan çeşitleri vardır.  Her birinin kullanım amacına göre, uygulanacağı yer ve deride enjekte edileceği derinlik farklıdır.  Örneğin elmacık kemiği bölgesinde hacim elde etmek için çok çapraz bağlı ve yüksek molekül büyüklüğünde ürünler kullanılırken; göz altı morluklarını gidermek için daha az çapraz bağlı, daha akıcı, içinde vitamin olan ürünler tercih edilmektedir. Bu nedenle dolgu uygulamalarının alanında uzman ve deneyimli hekimler tarafından yapılması büyük önem taşımaktadır.

Hyaluronik Asit İçerikli Dolguların Avantajları

  • Vücutta bulunan organik ve doğal bir maddedir. Hayvansal kaynaklı olmadığı için alerji yapmaz.
  • Ön hazırlık olmadan, hıza uygulanabilir. İşlemi uygulamak için 20-30 dakika yeterlidir.
  • Aynı anda farklı bölgeler için farklı ürünler kullanılarak bir seansta birden fazla sorun çözülebilir.
  • Çok küçük iğnelerle enjekte edilebilir. Etkisi 8-12 ay devam eder.  Bu süre, uygulama bölgesi ve kullanılan ürüne göre değişim gösterebilir.
  • Zaman içinde vücut tarafından doğal olarak parçalanıp, yok edilir. Dolayısıyla artık istenmediğinde geri dönüş, doğal yollarla mümkündür.

Yüz Dolgu İşlemi Ne Şekilde Gerçekleştirilmektedir?
Yüz dolgu işleminin uygulanması oldukça basit ve zahmetsizdir.  Bunun için önce uzman hekimin yüzünüzü inceleyerek, doldurulması gereken alanları belirlemesi gerekmektedir.

Uygulama sırasında ağrı hissedilmemesi için bazı ürünlerin içine ağrı kesici maddeler eklenmektedir.  Bunun dışında uygulama öncesi ağrı kesici kremler ya da diş tedavisi sırasında olduğu gibi sinir blokları yapılarak uygulamanın ağrısız olması sağlanmaktadır.

Ardından çok ince iğnelerle, dolgu maddesi gerektiği miktarda doku altına aktarılmakta ve dolgunluk sağlanmaktadır.  İşlemin ardından birkaç gün hafif bir şişlik olsa da, bu çok kısa sürede geçmektedir. İşlem tekrarlandıkça, kalıcılığı artmakta ve böylece seans araları uzamaktadır.

Yüz Dolgu Kullanım Alanları

Dolgular en sık yüz bölgesinde kullanılır.  Bunun dışında el, meme ya da vücutta hacim istenen pek çok bölge için kullanılması mümkündür.  Yüz dolgu işlemleri sayesinde ince kırışıklıklar, çukurluklar, hafif veya orta dereceli burun - ağız kenarı çizgileri doldurulabilmekte, bu işlem yüzün her bölgesinde belirgin olmayan kırışıklıklar için tercih edimektedir.  Burun bölgesinde de asimetriyi düzeltmek amacıyla sıklıkla uygulanmaktadır.  Yüz dolgu işleminin sıklıkla kullanıldığı yerlerden bir diğeri de dudak dolgusudur.

Yaşla beraber, özellikle yanak bölgesinde belirgin bir hacim kaybı yaşanmakta ve bu durum yorgun bir görünümüne yol açmaktadır.  Dolgu işlemleriyle, elmacık kemikleri yüzün gerektirdiği şekilde belirginleştirilip küçültülebilmektedir.  Ancak elmacık kemiği hacmini artıracak dolgu uygulamaları yapılırken çok büyük bir özen ve dikkat gösterilmesi gerekmektedir.

Günümüzün stresli ve yoğun yaşam temposu nedeni ile henüz orta yaş döneminde bile göz etrafında görülebilen morarma ve halkalanmalar göz altı ışık dolguları ile giderilebilmektedir. Dolgu malzemesi içeriğindeki hyaluronik asite ek vitamin ve mineraller, dolgu özelliğinin yanı sıra derinin beslenmesini ve gençleşmesini de sağlamaktadır. Tekrarlayan uygulamalar sayesinde, cilt rengi açılmaya ve göz çevresindeki çukur alan dolmaya başlamakta, istenilen görünüm bu şekilde elde edilmektedir.

Yüz Dolgu İşlemlerinin Uygulama Alanları

  • Üst yanaklar ve gözyaşı oluğu
  • Alın bölgesi
  • Dudak kenarı çizgileri
  • Burun
  • Çene
  • Alt çene çizgileri
  • Kaşlar (hacim vermek için)
  • Yara izleri
Poliklinik Lokasyonu
2. KatDoğu Blok
Poliklinikler Bölümü
Açılış Saatleri
Pazartesi - Cuma8:00 - 17:00
CumartesiKapalı
PazarKapalı

+90 (392) 444 0 535

Lokasyon